Suzy5Steps™
SIMULATIE TRAININGS MODEL VOOR EEN VACUÜM-GEASSISTEERDE BEVALLING

Ontwikkel de vaardigheden van uw team voor een vacuüm-geassisteerde bevalling (VAD) in een risicoloze omgeving.


Vraag een offerte aan Dr. Vacca’s 5-stappentechniek voor een vacuümbevalling 

ONTWIKKEL VAARDIGHEDEN VOOR EEN VACUÜM-GEASSISTEERDE BEVALLING (VAD) IN EEN RISICOLOZE OMGEVING

Het Suzy5Steps™ VAD-simulatiemodel (vernoemd naar de Vacca 5-stappen) is ontworpen om nauwkeurig een vacuüm-geassisteerde bevalling te simuleren en om directe feedback op de techniek tijdens de gehele procedure mogelijk te maken. Onderzoek bevestigt dat de meeste VAD-complicaties het gevolg zijn van een onjuiste techniek (vaak een fout bij het aanbrengen van de nap of de richting van de tractie). Het VAD-simulatiemodel biedt een veilige ruimte om de techniek te oefenen, met in het bijzonder aandacht voor het bevestigen van de nap en voor de richting van de tractie.


Geniet van het vertrouwen van een nauwkeurige en uitgebreide simulatie.

Het VAD-simulatiemodel is in samenwerking met Vacca Research ontwikkeld en er is bijzondere aandacht besteed om een simulatie van het hoogste niveau te maken voor trainingsdoeleinden. Het model van het geboortekanaal omvat een schaambot, het bekken en een venster om in het inwendige te kijken, terwijl het hoofd van de foetus fontanellen, sagittale hechtingen en levensechte vormen heeft. Samen bieden de modellen realistisch weerstand, de passage van het hoofd van de foetus en simuleren ze zowel roterende als niet-roterende bevallingen bij lage, midden- en hoge fases.


De techniek bekijken, van de aanhechting van de nap tot aan de bevalling.

Een zijvenster biedt toezichthouders de kans om gedurende de hele procedure de techniek te bekijken en continu feedback te geven aan de uitvoerende met betrekking tot de bevestiging van de nap en de richting van de tractie. Het venster bevat markeringen die de as van de tractie aangeven, fasepunten, locatie van het bekken en de richting van de tractie voor occipito anterieure en occipito posterieure posities. Het venster maakt eenvoudige vaststelling van fouten tijdens elke fase van de procedure mogelijk.

 

PRAKTISCHE WORKSHOPS VOOR EEN VACUÜM-GEASSISTEERDE BEVALLING

Er zijn aanwijzingen dat formele educatie en training via praktische oefensessies met behulp van modellen de uitkomst van een instrumentele bevalling verbeteren.

Het Suzy5Steps™ bekkentrainermodel is specifiek ontworpen voor gebruik tijdens praktische groepstrainingen. Het model vergemakkelijkt educatieve teamworksessies voor stagiaires, verloskundigen, vroedvrouwen, aanwezigen bij bevallingen, huisartsen, stagiaires en andere zorgverleners.


Verkregen vaardigheden

Verbeter uw praktische technische vaardigheden voor een veilige vacuümbevalling.

• Praktische ervaring met de VAD-procedure

• Ontwikkeling van vaardigheidstechnieken in VAD, voorafgaand aan klinisch gebruik

• De mogelijkheid om de juiste plaatsing en bevestiging van de nap uit te voeren en te herkennen

• Correct technisch gebruik van de VAD-zuignap

• De juiste richting voor de tractie toepassen tijdens de afdaling en de perineale fase van een vacuümbevalling

• Vertrouwd raken met het aanbevolen aantal keren trekken voor roterende en niet-roterende bevallingen

• Vaardigheden om te voorkomen dat de nap losraakt

• Oefening in VAD voor zowel roterende als niet-roterende bevallingen

• Vertrouwen krijgen in hoe een juiste en een onjuiste VAD-procedure aanvoelt

 

Dit trainingsmodel biedt een realistische simulatie van VAD, met een uniek kijkvenster waarmee artsen de techniek gedurende het proces kunnen volgen. Door in tweetallen te werken (dyadisch leren), kunnen deelnemers wisselen tussen observationeel leren en daadwerkelijk handelen, zodat het stellen van doelen, de motivatie en interactie verbeterd worden.

Dr. Paul Howat  Afdelingshoofd, Vrouwen- en Kinderdiensten MBBS FRANZCOG
 

Het belang van adequate training en begeleiding bij een vacuüm-geassisteerde bevalling kan niet genoeg onderstreept worden.

RANZCOG  Preventie, detectie en behandeling van subgaleale bloedingen bij de pasgeborene C-Obs 28

Link naar het artikel